EXPOSICIÓ TEMPORAL

PEDALEJANT PER LA HISTÒRIA
22/06/2018 – 20/09/2018

Fruit de molts anys de treball i investigació, presentem avui al Museu de Turisme de Calella, part d’una de les millors col•leccions de bicicletes d’Europa, propietat de Ecodimensiones SL.
Impressionants vehicles que ens mostren el pas del temps i com l’ésser humà prosperà a partir de la tecnologia aplicada tan a les bicicletes en si mateixes com al seu ús diari.
Un celerífer, una draisiana, un trencalòs, diversos tricicles, dos velocípedes del segle XIX formen part d’aquesta exposició; la primera bicicleta de competició com a tal que es va utilitzar, amb la seva peculiar i moderna aerodinàmica per aquella època, i fins a un total de 30 peces més.
Cada bicicleta, cada detall i cada component han sigut tractats amb el màxim respecte per tal que cada exemplar pugui lluir llur singularitat.
Bicicletes de passeig de la burgesia, un vehicle que va participar al Tour de 1927 i algunes bicicletes d’oficis antics.
Bicicletes de França, Portugal, Anglaterra, Dinamarca, Bèlgica, Estats Units, Àustria, Espanya, etc. ara es poden veure i gaudir en aquesta exposició.
L’objectiu és apropar la Història de la Bicicleta a la societat actual, que la gent pugui donar a aquest invent la importància que es mereix, per tal que així, el seu ús quotidià (per anar a la feina, per anar de compres, per portar els nens a l’escola, etc.), sigui quelcom habitual.