LA PEÇA DEL MES

MÚSICA I INSTRUMENTS MUSICALS.

“La música és el veritable llenguatge universal” Weber

La música és un pont que uneix. Un pont pel que hi transiten grans creadors, músics amb gran talent i obres d’una bellesa màxima. La música ens pot emocionar, evocar records, ens pot fer oblidar i donar estones de molt de plaer.
L’estiu és temps de festes majors. La festa sense música no és festa. Ens cal el so alegre i viu, el ritme, que ens recordi que és important ballar, cantar i celebrar la vida. Per aquests mesos estivals trobem gran varietat de festivals de música, de concerts a l’aire lliure, en espais monumentals, en auditoris,… s’organitzen nits musicals, recitals… molta música per a tots els públics.
Els músics professionals, els músics aficionats, els apassionats de la música, els que la necessitem, tots agraïm que la música ens faci la vida més amable. La música és imprescindible, és útil, és consol, és força i és un art.
La música popular, la del poble, és plena de mestres, alguns músics sense solfa que han estat grans intèrprets i compositors.
Aprendre a tocar algun instrument és un aprenentatge que requereix dedicació. La música s’ensenya a les escoles, s’ensenya a les associacions culturals, a les bandes musicals, etc. la música s’ensenya, es viu i es comparteix.
La música ens acompanya en celebracions, la solemnitat d’un ritual important no pot prescindir ni del silenci, ni de la veu ni de la música.
La música és un element comú a totes les cultures, no hi ha societat sense música com tampoc n’hi ha sense festa ni dansa. Viatjar també ens apropa a les tradicions musicals de cada territori.
Cada 22 de novembre, coincidint amb la festivitat de Santa Cecília patrona dels músics, es celebra el Dia Internacional de la Música.
Hi ha diferents tipus d’instruments musicals, a grans trets, els podríem classificar entre instruments de corda, de vent i de percussió. Els que trobeu aquí exposats són dos instruments de vent, un saxo i un clarinet cedits pel músic Jordi Feliu.

Per saber-ne més:
Museu de la Música a Barcelona http://ajuntament.barcelona.cat/museumusica/ca
Escola Superior de Música de Catalunya http://www.esmuc.cat/
Músic Jordi Feliu https://ca.wikipedia.org/wiki/Jordi_Feliu_i_Horta