JORDI SABATER PI

JORDI SABATER PI

JORDI SABATER PI

Jordi Sabater Pi (Barcelona, 2 d’agost de 1922 – 5 d’agost de 2009), serà recordat per la troballa del Floquet de Neu, el goril·la albí que va viure gairebé 40 anys al zoo de Barcelona.

Però Sabater Pi és molt més que el descobridor d’un animal “mediàtic”.

Sabater Pi va ser un científic reconegut internacionalment pels seus descobriments sobre les eines dels ximpanzés, sobre la cultura de tribus com la dels Fang, per haver treballat amb Diane Fossey… però el que més ens interessa de la seva faceta científica és la seva capacitat d’observació, que ell considerava la base del coneixement.

En aquesta exposició volem descobrir el Sabater artista, dibuixant, fotògraf, observador del detall; Jordi Sabater apuntava en les seves llibretes, de manera incansable, apunts anatòmics, mesures, colors, retrats, tatuatges, expressions.

Farem un repàs del que ha significat el dibuix científic, una eina imprescindible d’observació i d’anàlisi, que mai podrà ser superada en l’obtenció de coneixement, i que cal, més que mai, tornar a recuperar com a disciplina de formació dels nostres futurs científics.

Per a més informació si us plau pots trucar al 937695102 o enviar correu electrònic a: visitmutur@calella.cat